Skip to content

Stand Up Paddleboarding

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik met mijn SUP board achter in mijn busje de wereld rondreis en van iedere dag wel een avontuur maak, maar zo spannend is mijn leven helemaal niet. Ik heb niet eens een busje. Ik werk in de orthopedie. Gewoon van 9 tot 5, niets bijzonders. Ik hou ervan. Ik doe iets waar ik goed in ben en wat ik leuk vind en het geeft me de routine die ik schijnbaar zo nodig heb.

Naast mijn werk bezoek ik de sportschool. Niet omdat ik dat nu zo leuk vind, maar omdat ik al bijna een halve eeuw op deze planeet rondloop: als ik niets aan mijn conditie en kracht doe dan heb ik overal pijntjes en voel ik me net zo oud als ik ben. Bovendien is sporten de enige manier om mijn serieuze snackverslaving (chocolade!!!) een beetje in toom te houden.

De zomer is voor mij de hemel. Zonlicht staat in directe verbinding met mijn humeur. Gelukkig sta ik standaard al positief in het leven maar gooi er nog wat zon overheen en ik straal harder dan het licht uit een vuurtoren. Dat komt ook doordat ik met goed weer op mijn paddle board kan staan. Zoveel mogelijk meters maken of juist luieren in het riet en een beetje zwemmen. Dan is de wereld perfect.

over ‘Lief & Leven’

Ook schrijf ik graag, het liefst in makkelijke taal want hey, ik hou nu eenmaal van makkelijk. En niet te lange verhalen. Iets met concentratie en gebrek aan fantasie. Dus is alles wat ik schrijf waargebeurd. Een blog-in-blog over mijn schrijfsels vind je hier.

HSP

Ik ben hoogsensitief. Al zolang ik me kan herinneren raak ik snel van streek van plotselinge en harde geluiden, samen zijn met teveel mensen in een te kleine ruimte en constant lawaai. Gejengel van een kind vind ik eh…moeilijk. Een concert van System of a Down of een overvol metrostation dan weer niet. Ik leer mijn rustmomenten te nemen en soms is dat lastig. Maar ik heb er redelijk mee leren leven. Weinig keus natuurlijk. Schijnbaar is 1 op 5 mensen hoogsensitief. Keiveel, dus ik kan niet zeggen ‘heb ik weer’.

De foto is gemaakt door de geweldige Frans Heidenis en geeft eigenlijk het best weer hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk. Ik kleur nou eenmaal niet altijd binnen de lijntjes.